Skip to main content

Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj

  1. Dela och kärna ur nektarinerna.
  2. Skär dem i centimeterstora bitar.
  3. Lägg svartvinbär, nektarinbitarna i en stor kastrull och tillsätt vattnet.
  4. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna.
  5. Tillsätt både frön och vaniljstång till kastrullen.
  6. Låt koka upp och koka under lock, på svag värme i 20-25 minuter.
  7. Rör i sylten någon gång då och då.
  8. När svartvinbär och nektarinerna kokat ihop ordentligt tillsätt sockret, rör om ordentligt så allt socker löser sig.
  9. Låt sylten koka utan lock i 5-10 minuter; omogna bär behöver kortare tid.
  10. Skumma av.
  11. Häll upp den varma sylten i väl rengjorda burkar.
  12. Sätt på locket och låt kallna.
  13. Förvara sylten kallt!

Du behöver

  • 1 l svartvinbär
  • 5 nektariner
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl syltsocker
  • 2 1/2 dl vanligt socker

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.