Skip to main content

Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj

Gör så här

  1. Dela och kärna ur nektarinerna.
  2. Skär dem i centimeterstora bitar.
  3. Lägg svartvinbär, nektarinbitarna i en stor kastrull och tillsätt vattnet.
  4. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna.
  5. Tillsätt både frön och vaniljstång till kastrullen.
  6. Låt koka upp och koka under lock, på svag värme i 20-25 minuter.
  7. Rör i sylten någon gång då och då.
  8. När svartvinbär och nektarinerna kokat ihop ordentligt tillsätt sockret, rör om ordentligt så allt socker löser sig.
  9. Låt sylten koka utan lock i 5-10 minuter; omogna bär behöver kortare tid.
  10. Skumma av.
  11. Häll upp den varma sylten i väl rengjorda burkar.
  12. Sätt på locket och låt kallna.
  13. Förvara sylten kallt!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 l svartvinbär
  • 5 nektariner
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl syltsocker
  • 2 1/2 dl vanligt socker