Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj
Gör så här
- Dela och kärna ur nektarinerna.
- Skär dem i centimeterstora bitar.
- Lägg svartvinbär, nektarinbitarna i en stor kastrull och tillsätt vattnet.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna.
- Tillsätt både frön och vaniljstång till kastrullen.
- Låt koka upp och koka under lock, på svag värme i 20-25 minuter.
- Rör i sylten någon gång då och då.
- När svartvinbär och nektarinerna kokat ihop ordentligt tillsätt sockret, rör om ordentligt så allt socker löser sig.
- Låt sylten koka utan lock i 5-10 minuter; omogna bär behöver kortare tid.
- Skumma av.
- Häll upp den varma sylten i väl rengjorda burkar.
- Sätt på locket och låt kallna.
- Förvara sylten kallt!
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 l svartvinbär
- 5 nektariner
- 1 dl vatten
- 1 vaniljstång
- 2 1/2 dl syltsocker
- 2 1/2 dl vanligt socker
With Love Viksjö Webbyrå