fbpx

Svartrötter med svamp och spenat

Gör så här

  1. Skala svartrötterna under rinnande vatten så de inte mörknar.
  2. Bita upp dem i 7 cm bitar och halvera på längden.
  3. Koka svartrötterna mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 – 5 min.
  4. Ansa svampen och skär ner den i mindre bitar.
  5. Stek svampen gyllenbrun i smöret tillsammans med löken.
  6. Lägg i svartrötterna och låt dem steka med en stund.
  7. Riv i vitlöken, salta och peppra.
  8. Vänd sist ner spenaten.

Du behöver

  • 4 – 5 svartrötter
  • 5 – 6 champinjoner
  • 1 stor klick smör
  • 1/2 finhackad röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 nävar babyspenat
  • Salt
  • Peppar