Skip to main content

Svartrötter med svamp och spenat

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Skala svartrötterna under rinnande vatten så de inte mörknar.
  2. Bita upp dem i 7 cm bitar och halvera på längden.
  3. Koka svartrötterna mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 – 5 min.
  4. Ansa svampen och skär ner den i mindre bitar.
  5. Stek svampen gyllenbrun i smöret tillsammans med löken.
  6. Lägg i svartrötterna och låt dem steka med en stund.
  7. Riv i vitlöken, salta och peppra.
  8. Vänd sist ner spenaten.

Du behöver

  • 4 – 5 svartrötter
  • 5 – 6 champinjoner
  • 1 stor klick smör
  • 1/2 finhackad röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 nävar babyspenat
  • Salt
  • Peppar