Skip to main content

Svarta bönor och rostad majs

  1. Låt bönorna rinna av i ett durkslag.
  2. Skär av majskornen från kolvarna.
  3. Skala och hacka gul lök fint.
  4. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och fräs först majsen och lägg sedan ner löken och stek tills allt har fått fin färg.
  5. Tillsätt bönorna och låt dem bli varma.
  6. Dra bort från värmen och tillsätt citronsaft och hackad persilja.
  7. Smaka av röran med salt och svartpeppar.
  8. Servera gärna ljummen, men den är även god kall.

Du behöver

  • 2 majskolvar
  • 1 förp svarta bönor
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 citron pressad
  • 1 liten knippa slätbladig persilja
  • salt
  • Svartpeppar

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev