fbpx

Stekt vitkål med soltorkade tomater

Jag gillar att bli glatt överraskad av oväntade smakkombinationer. Det här är en sådan!

Gör så här

  1. Ansa och strimla vitkålen grovt, det går att använda all vitkål ända in till roten.
  2. När vitkålen steks länge blir den härligt mjäll och fin i tuggmotståndet, även det grova inne vid roten.
  3. Ringla över sirap och rapsolja, stek vitkålen på medelvärme till dess att den mjuknat.
  4. Strimla de soltorkade tomaterna fint och låt dem steka med en stund på slutet för att smaksätta vitkålen.
  5. Smaka av med salt och servera.
  6. Vitkålen är god till både fisk, kyckling och grillad korv eller som tillbehör till vegetarisk lasagne.

Du behöver

  • En klyfta vitkål
  • God sirap
  • Smör eller rapsolja
  • Salt
  • 4-5 marinerade soltorkade tomater