
Stekt vitkål med soltorkade tomater
Jag gillar att bli glatt överraskad av oväntade smakkombinationer. Det här är en sådan!
- Ansa och strimla vitkålen grovt, det går att använda all vitkål ända in till roten.
- När vitkålen steks länge blir den härligt mjäll och fin i tuggmotståndet, även det grova inne vid roten.
- Ringla över sirap och rapsolja, stek vitkålen på medelvärme till dess att den mjuknat.
- Strimla de soltorkade tomaterna fint och låt dem steka med en stund på slutet för att smaksätta vitkålen.
- Smaka av med salt och servera.
- Vitkålen är god till både fisk, kyckling och grillad korv eller som tillbehör till vegetarisk lasagne.
Du behöver
- En klyfta vitkål
- God sirap
- Smör eller rapsolja
- Salt
- 4-5 marinerade soltorkade tomater
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.