
Stekt havregrynsgröt
I min barndom var detta en lyxfrukost i min mormors kök. Då gjorde hon det med kornmjölsgröt. Idag kokar jag aldrig något annat än havregrynsgröt men det är minst lika gott! Den stekta gröten skall ätas från en flat tallrik och doppas ner i mjölk med lingonsylt. På så sätt bevaras den härliga frasigheten.
- Lägg generöst med smör i en stekpanna.
- Skär den kalla gröten i skivor och låt steka i smöret på medelvärme till dess att de är vackert knapriga och gyllenbruna på båda sidor.
- När skivorna av gröten stekt en stund brukar jag trycka till dem lätt med stekspaden så att de blir plattare.
- Servera genast.
Du behöver
- Kall havregrynsgröt
- Smör
Till servering
- Lingonsylt
- Mjölk
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.