Spenat och fetaostpaj
Gör så här
- Blanda ihop smör, kesella och mjöl till en smidig pajdeg.
- Låt stå kallt i kylen en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
- Tryck ut degen i pajformen.
- Nagga botten och förgrädda skalet i 200 grader i ca 15 minuter, tills skalet börjar bli gyllenbrunt.
- Medan pajskalet gräddas, ansa och skölj spenaten, och hacka lök och vitlök.
- Värm en stekpanna och fräs lökhacket tills det blir mjukt.
- Lägg ner spenaten i stekpannan och låt den fräsa med en kort stund.
- Lägg spenat och lökfräset i pajskalet, fördela fetaosttärningarna över pajen och vänd runt något.
- Vispa ägg, grädde och mjölk, tillsätt salt och pepparmix.
- Häll äggstanningen över pajen.
- Strö den rivna osten över pajen.
- Grädda i 200 grader i 35 – 40 minuter, tills äggstanningen stannat.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Pajskal:
- 75 g smör
- 1 dl kesella kvarg 1
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 dl vetemjöl
Pajfyllning:
- Färsk spenat
- 1 gul grovhackad lök
- 1 finhackad vitlöksklyftor
- 1 pkt fetaost, 150g, i bitar
- Riven muskotnöt
- Trocomare örtsalt
- 3 ägg
- 1 dl mellan- eller vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- Pepparmix
- 1/2 dl riven ost
With Love Viksjö Webbyrå