Skip to main content

Spenat och fetaostpaj

  1. Blanda ihop smör, kesella och mjöl till en smidig pajdeg.
  2. Låt stå kallt i kylen en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
  3. Tryck ut degen i pajformen.
  4. Nagga botten och förgrädda skalet i 200 grader i ca 15 minuter, tills skalet börjar bli gyllenbrunt.
  5. Medan pajskalet gräddas, ansa och skölj spenaten, och hacka lök och vitlök.
  6. Värm en stekpanna och fräs lökhacket tills det blir mjukt.
  7. Lägg ner spenaten i stekpannan och låt den fräsa med en kort stund.
  8. Lägg spenat och lökfräset i pajskalet, fördela fetaosttärningarna över pajen och vänd runt något.
  9. Vispa ägg, grädde och mjölk, tillsätt salt och pepparmix.
  10. Häll äggstanningen över pajen.
  11. Strö den rivna osten över pajen.
  12. Grädda i 200 grader i 35 – 40 minuter, tills äggstanningen stannat.

Du behöver

Pajskal:

  • 75 g smör
  • 1 dl kesella kvarg 1
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl

Pajfyllning:

  • Färsk spenat
  • 1 gul grovhackad lök
  • 1 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 pkt fetaost, 150g, i bitar
  • Riven muskotnöt
  • Trocomare örtsalt
  • 3 ägg
  • 1 dl mellan- eller vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • Pepparmix
  • 1/2 dl riven ost

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.