Skip to main content

Sötpotatisbollar

Gör så här

  1. Skala och tärna pumpan/sötpotatisen i grova bitar.
  2. Koka pumpa/sötpotatisbitarna i vatten tills de är mjuka.
  3. Häll bort kokvattnet och mosa med potatisstomp eller stavmixer.
  4. Finhacka lök och chili.
  5. Blanda ner hacket och resten av ingredienserna med pumpa/sötpotatismoset.
  6. Forma till bollar.
  7. Om du tycker att din smet är svårjobbad och alldeles för kladdig kan du addera mer majsmjöl tills bollarna blir så fasta som du vill ha dem. De ska vara så fasta att de inte helt flyter ut och förlorar formen.
  8. Panera dem i majsmjöl och rada upp på en skärbräda.
  9. Stek bollarna i generöst med rapsolja i stekpanna på medelvärme tills bollarna är gyllenbruna.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 liten pumpa skalad och tärnad
    Eller
  • 3 sötpotatisar skalade och tärnade
  • 1/2 dl hackade syltade chilifrukter
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 6-8 matskedar majsmjöl
  • 0,5 tesked salt
  • Rapsolja till stekning

Servera med

  • Basmatiris
  • yoghurtsås
  • lins- eller bönröra
    blandsallad