Sockerkaka med kokos och brynt smör
Gör så här
- Vispa ägg och socker poröst, ca 3 minuter.
- Smält smöret och låt det smågräla tills det är gyllenbrunt och med nötig karaktär.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i de vispade äggen.
- Tillsätt smöret och vispa försiktigt.
- Koka upp vatten och tillsätt det.
- Blanda runt noga.
- Häll smeten i en smord form med Kokos.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
- Vänd upp kakan på en tallrik och låt svalna.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 3 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 130 g smör
- 2 3/4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker eller annan smaksättning
3 msk kokande vatten
Till formen:
- Kokosflingor
- Smör och rapsolja
With Love Viksjö Webbyrå