Skip to main content

Smörgåsgurka

Gör så här

  1. Tvätta gurkorna noga och skär i skivor.
  2. Varva dem med dill i en väl rengjord burk.
  3. Koka upp vatten, socker, ättika, salt och senapsfrön.
  4. Häll lagen över gurkan i burken.
  5. Skala pepparroten och skär två skivor, lägg dem överst i burken.
  6. Sätt på locket, låt svalna och ställ i kylen.
  7. Låt gurkan stå och mogna minst en vecka innan du avnjuter den på smörgås.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 3-4 västeråsgurkor
  • 1 liten knippe dill
  • 2 dl vatten
  • 200 g strösocker
  • 4 msk ättika 24%
  • 1 msk salt
  • 1 msk gula senapsfrön
  • En liten bit pepparrot

Tips

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!