Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Smörgåsgurka
Gör så här
Tvätta gurkorna noga och skär i skivor.
Varva dem med dill i en väl rengjord burk.
Koka upp vatten, socker, ättika, salt och senapsfrön.
Häll lagen över gurkan i burken.
Skala pepparroten och skär två skivor, lägg dem överst i burken.
Sätt på locket, låt svalna och ställ i kylen.
Låt gurkan stå och mogna minst en vecka innan du avnjuter den på smörgås.
Du behöver
3-4 västeråsgurkor
1 liten knippe dill
2 dl vatten
200 g strösocker
4 msk ättika 24%
1 msk salt
1 msk gula senapsfrön
En liten bit pepparrot
Tips
Köp ekologiska grönsaker från
Ekolådan
!
Design av
Viksjö Webbyrå