Färskost med soltorkad tomat, vitlök och basilika:
- Lägg färskosten i en vid skål.
- Hacka eller klipp de soltorkade tomaterna smått och strimla den färska basilikan fint och tillsätt till färskosten.
- Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda ner i färskosten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med mjukt eller hårt bröd som tillbehör till en soppa eller som smårätt i väntan på att middagen blir klar.
Färskost med citron, vitlök och persilja:
- Lägg färskosten i en vid skål.
- Tvätta citronen noga i varmt vatten.
- Riv av det yttersta av citronskalet på rivjärnets finaste sida och strimladen den färska persiljan fint och tillsätt till färskosten.
- Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda ner i färskosten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med mjukt eller hårt bröd som tillbehör till en soppa eller som smårätt i väntan på att middagen blir klar.
Färskost med krasse och vitlök:
- Lägg färskosten i en vid skål.
- Klipp krassen fint och tillsätt till färskosten.
- Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda ner i färskosten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med mjukt eller hårt bröd tillsammans med råa grönsaker.