Skip to main content

Smaksatt färskost

Att smaksätta färskost och bre på en bit bröd är mycket gott! Det passar till soppan eller i picknickmackan med sallad och grönsaker.

Gör så här

Färskost med soltorkad tomat, vitlök och basilika:

  1. Lägg färskosten i en vid skål.
  2. Hacka eller klipp de soltorkade tomaterna smått och strimla den färska basilikan fint och tillsätt till färskosten.
  3. Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda ner i färskosten.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med mjukt eller hårt bröd som tillbehör till en soppa eller som smårätt i väntan på att middagen blir klar.

Färskost med citron, vitlök och persilja:

  1. Lägg färskosten i en vid skål.
  2. Tvätta citronen noga i varmt vatten.
  3. Riv av det yttersta av citronskalet på rivjärnets finaste sida och strimladen den färska persiljan fint och tillsätt till färskosten.
  4. Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda ner i färskosten.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med mjukt eller hårt bröd som tillbehör till en soppa eller som smårätt i väntan på att middagen blir klar.

Färskost med krasse och vitlök:

  1. Lägg färskosten i en vid skål.
  2. Klipp krassen fint och tillsätt till färskosten.
  3. Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda ner i färskosten.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med mjukt eller hårt bröd tillsammans med råa grönsaker.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Färskost med soltorkad tomat, vitlök och basilika:

  • 150 g färskost t ex philadelfiaost
  • 5 marinerade soltorkade tomater, se recept
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 näve färsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar

Färskost med citron, vitlök och persilja:

  • 150 g färskost t ex philadelfiaost
  • Finrivet skal från 1/2 liten ekologisk citron
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 kvist färsk persilja
  • Salt
  • Svartpeppar

Färskost med krasse och vitlök:

  • 150 g färskost t ex philadelfiaost
  • Finklippt krasse
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar