Smaksatt färskost
Att smaksätta färskost och bre på en bit bröd är mycket gott! Det passar till soppan eller i picknickmackan med sallad och grönsaker.
Gör så här
Färskost med soltorkad tomat, vitlök och basilika:
- Lägg färskosten i en vid skål.
- Hacka eller klipp de soltorkade tomaterna smått och strimla den färska basilikan fint och tillsätt till färskosten.
- Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda ner i färskosten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med mjukt eller hårt bröd som tillbehör till en soppa eller som smårätt i väntan på att middagen blir klar.
Färskost med citron, vitlök och persilja:
- Lägg färskosten i en vid skål.
- Tvätta citronen noga i varmt vatten.
- Riv av det yttersta av citronskalet på rivjärnets finaste sida och strimladen den färska persiljan fint och tillsätt till färskosten.
- Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda ner i färskosten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med mjukt eller hårt bröd som tillbehör till en soppa eller som smårätt i väntan på att middagen blir klar.
Färskost med krasse och vitlök:
- Lägg färskosten i en vid skål.
- Klipp krassen fint och tillsätt till färskosten.
- Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda ner i färskosten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med mjukt eller hårt bröd tillsammans med råa grönsaker.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Färskost med soltorkad tomat, vitlök och basilika:
- 150 g färskost t ex philadelfiaost
- 5 marinerade soltorkade tomater, se recept
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 näve färsk basilika
- Salt
- Svartpeppar
Färskost med citron, vitlök och persilja:
- 150 g färskost t ex philadelfiaost
- Finrivet skal från 1/2 liten ekologisk citron
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 kvist färsk persilja
- Salt
- Svartpeppar
Färskost med krasse och vitlök:
- 150 g färskost t ex philadelfiaost
- Finklippt krasse
- 1 liten vitlöksklyfta
- Salt
- Svartpeppar
With Love Viksjö Webbyrå