Skip to main content

Savojkål med svamp och bacon

  1. Strimla savojkål och lök, fräs det i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.
  2. Häll på grönsaksbuljong så det täcker och koka kålen nätt och jämt mjuk, ca: 5 minuter.
  3. Slå av vattnet som är kvar och ställ åt sidan.
  4. Strimla bacon och knaperstek det, lägg på papper.
  5. Tärna champinjonerna och förväll dem i stekpannan.
  6. Vänd ner savojkål och bacon, salta och Peppra.
  7. Servera till kyckling, en köttbit eller stekt fisk.

Du behöver

  • 1 savojkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning och vatten
  • 1 pkt bacon
  • 5 champinjoner
  • Salt
  • Svartpeppar

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev