Skip to main content

Savojkål med svamp och bacon

Gör så här

  1. Strimla savojkål och lök, fräs det i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.
  2. Häll på grönsaksbuljong så det täcker och koka kålen nätt och jämt mjuk, ca: 5 minuter.
  3. Slå av vattnet som är kvar och ställ åt sidan.
  4. Strimla bacon och knaperstek det, lägg på papper.
  5. Tärna champinjonerna och förväll dem i stekpannan.
  6. Vänd ner savojkål och bacon, salta och Peppra.
  7. Servera till kyckling, en köttbit eller stekt fisk.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 savojkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning och vatten
  • 1 pkt bacon
  • 5 champinjoner
  • Salt
  • Svartpeppar

With Love  Viksjö Webbyrå