
Salvia och vitlöksstekt kyckling med pestopasta
Härlig somrig kycklingrätt som gärna kan serveras, allt på ett fat! Blir det mat över går kycklingsalladen utmärkt att servera kall som lunch eller picknickrätt.
- Lägg ner kycklinglåren i het stekpanna.
- Stek i olivolja och smör.
- När du vänder kycklingen första gången krydda med salt, peppar och salvia.
- Skiva vitlöken och låt den steka med kycklingen så att den också blir gyllenbrun.
- När kycklingen fått fin färg, sänk värmen och låt kycklingen steka till dess den är klar.
- Koka spagetti och blanda med pesto, ruccola, soltorkade tomater och svarta oliver.
- Servera med kycklingen.
Du behöver
- Kycklinglårfilé
- Olivolja
- Smör
- Salt
- Svartpeppar eller pepparmix
- Färsk strimlad eller torkad salvia
- 5 – 8 vitlöksklyftorTill servering:
- ruccola eller blandade salladsblad
- spagetti
- pesto
- inlagda soltorkade tomater
- svarta oliver
- rostade frön
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.