Skip to main content

Salvia och vitlöksstekt kyckling med pestopasta

Härlig somrig kycklingrätt som gärna kan serveras, allt på ett fat! Blir det mat över går kycklingsalladen utmärkt att servera kall som lunch eller picknickrätt.

Gör så här

  1. Lägg ner kycklinglåren i het stekpanna.
  2. Stek i olivolja och smör.
  3. När du vänder kycklingen första gången krydda med salt, peppar och salvia.
  4. Skiva vitlöken och låt den steka med kycklingen så att den också blir gyllenbrun.
  5. När kycklingen fått fin färg, sänk värmen och låt kycklingen steka till dess den är klar.
  6. Koka spagetti och blanda med pesto, ruccola, soltorkade tomater och svarta oliver.
  7. Servera med kycklingen.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • Kycklinglårfilé
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar eller pepparmix
  • Färsk strimlad eller torkad salvia
  • 5 – 8 vitlöksklyftorTill servering:
  • ruccola eller blandade salladsblad
  • spagetti
  • pesto
  • inlagda soltorkade tomater
  • svarta oliver
  • rostade frön