Skip to main content

Salsicca med tomat och basilika

Gör så här

  1. Ansa och hacka lök, vitlök och fänkål.
  2. Värm en stekpanna med olivolja och fräs lökhacket.
  3. Skär ett snitt i salsiccakorvarna och dra av skinnet.
  4. Bita ner korvarna och fräs med löken.
  5. Skölj och tärna tomaterna.
  6. Tillsätt tomatpuré i stekpannan och låt den fräsa med en stund.
  7. Slå på vitt vin och tillsätt tomathacket, låt koka upp.
  8. Bryt kycklingbuljongen i bitar och smula ner i stekpannan.
  9. Tillsätt svartpeppar och créme fraîche, låt koka ihop.
  10. När pastan är kokt tillsätt strimlad basilika och smaka av med salt.
  11. Servera med pasta, parmesan, basilika och bönsallad med tapenad.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 300 g färska Salsicciakorvar
  • 1 st gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • Vitt vin
  • 4 tomater
  • 1/2 kycklingbuljong
  • 1 rejäl klick créme fraîche
  • salt
  • svartpeppar
  • Färsk basilika