Skip to main content

Sallad på gröna linser

  1. Koka upp vattnet och tillsätt salt och linser.
  2. Låt koka under lock på svag värme i 20 minuter.
  3. Slå linserna i durkslag och låt rinna av.
  4. Värm en stekpanna och ringla i olivolja, fräs finhackad lök och vitlök en stund och tillsätt sedan linserna.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ta av stekpannan från plattan.
  7. Grovhacka och tillsätt de färska örterna, blanda runt och slå upp i en skål.
  8. Gott att servera både till kött, fisk, kyckling och på vegetarisk buffé.

Du behöver

  • 1 dl okokta gröna linser
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • Olivolja
  • 1/2 röd eller gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Peppar
  • Salt
  • Färska örter; persilja, timjan och rosmarin

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.