
Sallad på gröna linser
- Koka upp vattnet och tillsätt salt och linser.
- Låt koka under lock på svag värme i 20 minuter.
- Slå linserna i durkslag och låt rinna av.
- Värm en stekpanna och ringla i olivolja, fräs finhackad lök och vitlök en stund och tillsätt sedan linserna.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ta av stekpannan från plattan.
- Grovhacka och tillsätt de färska örterna, blanda runt och slå upp i en skål.
- Gott att servera både till kött, fisk, kyckling och på vegetarisk buffé.
Du behöver
- 1 dl okokta gröna linser
- 3 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- Olivolja
- 1/2 röd eller gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- Peppar
- Salt
- Färska örter; persilja, timjan och rosmarin
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.