Skip to main content

Rotgrönsaksomelett i ugn

Ansa och riv rotgrönsakerna på rivjärnets grova sida. Grovhacka lök och finhacka vitlöken. Värm olivoljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök och rotgrönsaker en stund utan att de tar färg. Vänd ner persiljan och krydda med örtsalt och peppar, lägg sedan över i en större ugnsfast form. Knäck äggen i en skål, vispa lätt och blanda ner en skvätt mjölk (½ – 1 dl), slå över rotsakerna. Grädda omeletten mitt i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Tips! Servera till varmrökt/ugnsbakad lax eller olika kryddiga korvar och en sallad.

2 morötter
1 liten klyfta kålrot
1 liten klyfta rotselleri eller 1 palsternacka
1 gul lök
1 – 2 vitlöksklyftor
Olivolja
1 dl grovhackad persilja
1 tsk örtsalt
Peppar
6 ägg
½ – 1 dl mjölk

4-6 personer

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver