Skip to main content

Rostade tomater med fetaost

Gör så här

  1. Skölj och halvera tomaterna, lägg dem med snittytan uppåt i ugnsfast form.
  2. Värm upp ugnen till 120 grader.
  3. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna, strö dem bland tomaterna.
  4. Strö oregano, socker och salt på tomaterna samt dra några drag med pepparkvarnen.
  5. Ringla över generöst med god olivolja.
  6. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt tomaterna bakas i 60-90 minuter.
  7. Tomaterna ska vara ordentligt urtorkade.
  8. Tiden är beroende av hur stora tomater du använder.
  9. Låt tomaterna svalna.
  10. Lägg dem på ett fat och bryt fetaosten över.
  11. Salta och peppra samt klipp lite färsk oregano över.
  12. Ringla till sist olivolja över och servera.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • Fetaost
  • tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • oregano
  • socker
  • salt
  • peppar
  • olivolja