Skip to main content

Rostad sallad med krutonger och halloumi

Gör så här

  1. Skär surdegsbrödet i små tärningar.
  2. Ringla lite olivolja i en stekpanna och stek till brödet är frasigt på medelvärme.
  3. Värm ugnen till 200 grader med varmluft.
  4. Vispa ihop sesamdressingen.
  5. Ansa och halvera brysselkål och skiva morötterna, lägg i en ugnsfast form.
  6. Häll på soja, olivolja och citronsaft och vänd runt.
  7. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
  8. Ansa och skiva lök och champinjoner och låt dem gå med i ugnen i 10 minuter till.
  9. Bottna ett serveringsfat med de blad du valt.
  10. Lägg på de ugnssteka grönsakerna.
  11. Stek halloumi i torr panna.
  12. Lägg den på salladen.
  13. Skölj och halvera tomater och lägg på.
  14. Toppa med krutonger och rostade frön, servera med dressingen.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Krutonger:

  • 4-6 skivor surdegsbröd
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Timjan torkad

Rostad sallad:

  • 16 brysselkål halvor
  • 2-3 morötter i slantar
  • 1/2 röd lök i skivor
  • 6-8 champinjoner
  • 1 msk japansk soja
  • några droppar färsk citron
  • olivolja

2 förp halloumi i skivor

  • blad av salladskål, grönkål eller spenat
  • 8 halverade små tomater
  • Rostade frön

Sesamdressing:

  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 nypa strösocker