Skip to main content

Rostad sallad med krutonger och halloumi

  1. Skär surdegsbrödet i små tärningar.
  2. Ringla lite olivolja i en stekpanna och stek till brödet är frasigt på medelvärme.
  3. Värm ugnen till 200 grader med varmluft.
  4. Vispa ihop sesamdressingen.
  5. Ansa och halvera brysselkål och skiva morötterna, lägg i en ugnsfast form.
  6. Häll på soja, olivolja och citronsaft och vänd runt.
  7. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
  8. Ansa och skiva lök och champinjoner och låt dem gå med i ugnen i 10 minuter till.
  9. Bottna ett serveringsfat med de blad du valt.
  10. Lägg på de ugnssteka grönsakerna.
  11. Stek halloumi i torr panna.
  12. Lägg den på salladen.
  13. Skölj och halvera tomater och lägg på.
  14. Toppa med krutonger och rostade frön, servera med dressingen.

Du behöver

Krutonger:

  • 4-6 skivor surdegsbröd
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Timjan torkad

Rostad sallad:

  • 16 brysselkål halvor
  • 2-3 morötter i slantar
  • 1/2 röd lök i skivor
  • 6-8 champinjoner
  • 1 msk japansk soja
  • några droppar färsk citron
  • olivolja

2 förp halloumi i skivor

  • blad av salladskål, grönkål eller spenat
  • 8 halverade små tomater
  • Rostade frön

Sesamdressing:

  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 nypa strösocker

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.