Skip to main content

Rökt köttklämmor

  1. Hacka köttet fint och lägg i en skål.
  2. Tillsätt finhackad charlottenlök pepparrot och persilja.
  3. Salta och peppra.
  4. Tillsätt lite crème fraiche och majonäs/gräddfil i taget och vänd runt.
  5. Röran ska bli så pass fast att den håller ihop ordentligt.
  6. Låt röran stå i kylskåpet så att smakerna får mogna.
  7. Någon timme innan servering bred röran på tunnbröden och rulla ihop dem på längden.
  8. Låt tunnbröden ligga svalt fram till servering.
  9. Skär bitar av rullarna och garnera med persilja och paprika/tomat.
  10. Vill du ta med dem på picknick slå in klämmorna i folie.

Du behöver

  • 200g Rökt kött av ren, häst eller nöt (smörgåspålägg)
  • 1/2 knippe eller 2 msk fryst persilja
  • 1 – 2 tsk riven pepparrot eller pepparrotsvisp
  • 1/2 charlottenlök
  • Crème fraiche
  • Lättmajonäs eller gräddfil
  • Salt och vitpeppar
  • Två rektangulära mjuka tunnbröd

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.