fbpx

Rödspätta med ris och dillsås

Koka riset i 2 dl vatten tills det är överkokt ca 25 min.Ansa grönsakerna, bita dem och koka dem mjuka i ca 10 min.Lägg ner rödspättafiléerna i grytan, krydda med vitpeppar och låt koka i ca 5 min. Kontrollera att fisken är klar. Häll av det mesta av vattnet, spara lite i ett kärl för att kunna späda purén.Tillsätt olja, grädde och citron. Mixa grovt så att du får lite bitar av grönsakerna kvar! De är bra för barnet att sitta och plocka i sig själv! Tillsätt slutligen det kokta riset, dill samt ärtor, majs och paprika. Späd purén till önskad konsistens med den sparade buljongen.Kyl maten snabbt och frys portionsvis.

Från 9 månader
Ca 8 portioner

400 g rödspätta
1 dl okokt ris
2 morötter
1 palsternacka
1/3 blomkålshuvud
½ gul lök
Vitpeppar
Citronklyfta
¾ dl rapsolja
Ca 1 dl mellangrädde, 27%
Dill
1 dl frysta ärtor, majs och paprika

Tid 30 min
Kostnad 55 kr

Gör så här

Du behöver