Rödspätta med ris och dillsås
Koka riset i 2 dl vatten tills det är överkokt ca 25 min.Ansa grönsakerna, bita dem och koka dem mjuka i ca 10 min.Lägg ner rödspättafiléerna i grytan, krydda med vitpeppar och låt koka i ca 5 min. Kontrollera att fisken är klar. Häll av det mesta av vattnet, spara lite i ett kärl för att kunna späda purén.Tillsätt olja, grädde och citron. Mixa grovt så att du får lite bitar av grönsakerna kvar! De är bra för barnet att sitta och plocka i sig själv! Tillsätt slutligen det kokta riset, dill samt ärtor, majs och paprika. Späd purén till önskad konsistens med den sparade buljongen.Kyl maten snabbt och frys portionsvis.
Från 9 månader
Ca 8 portioner
400 g rödspätta
1 dl okokt ris
2 morötter
1 palsternacka
1/3 blomkålshuvud
½ gul lök
Vitpeppar
Citronklyfta
¾ dl rapsolja
Ca 1 dl mellangrädde, 27%
Dill
1 dl frysta ärtor, majs och paprika
Tid 30 min
Kostnad 55 kr
Gör så här
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
With Love Viksjö Webbyrå