Skip to main content

Råstekta morötter med honung och svamp

4 april är det Morotens dag! Men oavsett om det är rätt dag eller inte så är det här riktigt goda råstekta morötter.

  1. Ansa morötterna och dela dem på längden om de är grova.
  2. Värm en stekpanna och råstek morötterna i olivolja och en klick smör i 10-15 minuter.
  3. När morötterna har lagom spänst kvar strö över lite socker och låt karamellisera någon minut.
  4. Lägg morötterna på ett fat och stek nu svampen i stekpannan.
  5. Ringla lite flytande honung och pressa saften av 1/4 citron över morötterna.
  6. Salta och peppra.
  7. När svampen fått fin färg, fördela den över morötterna.

Du behöver

  • 1 knippe späda morötter, gärna olika färger
  • Olivolja
  • 1 klick smör
  • Lite strösocker, max 1 tsk
  • 5-7 Skivade champinjoner eller kantareller
  • Flytande honung
  • 1/4 citron
  • Salt, gärna flingsalt
  • Svartpeppar

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.