Räktoast med chili och aioli
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör aiolin genom att blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och citronsaft.
- Ställ åt sidan.
- Ringla olivolja på brödet och rosta det högt upp i ugnen till gyllene.
Ta ut och ställ åt sidan. - Hetta upp 3 msk olivolja på medelvärme.
- Lägg i hackad vitlök och låt bli mjuk utan att ta färg.
- Tillsätt chiliflakes och paprikapulver, låt fräsa med i 1 minut.
- Dra av pannan från värmen, tillsätt räkor och vänd runt.
- Smaka av med salt.
- Bottna 4 tallrikar med några salladsblad.
- Lägg på de rostade brödskivorna, toppa med de heta vitlöksräkorna, persilja och aioli.
- Pressa på några droppar citron på varje toast.
- Toppa med persilja och servera med extra citronklyftor.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
2 portioner
- 1 påse räkor
- 4 msk olivolja
- 3 klyftor vitlök, hackad
- 1-2 tsk chiliflakes
- 1 tsk paprikapulver
- salt
- färsk bladpersilja
Aioli:
- 1 dl majonnäs
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 tsk citronsaft
Till servering
- 2 skivor surdegsbröd
- Sallad
- Morot i hyvlade remsor
- Småtomater
With Love Viksjö Webbyrå