Skip to main content

Räkor med sherry och dill

Gör så här

  1. Skala alla räkor och lägg i en skål, förvara i kylen.
  2. Skala och strimla löken.
  3. Skölj och strimla bönor eller sparris.
  4. Skölj tomaterna.
  5. Medans pastan kokar, värm en stekpanna och fräs lök och bönor/sparris.
  6. Slå på sherry och låt koka in.
  7. Tillsätt grädde och grönsaksbuljong, lägg ner tomaterna, låt koka ihop.
  8. Smaka av såsen med salt och peppar.
  9. När det är någon minut kvar på pastan vänd ner räkor och dill.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1/2 kg räkor
  • 1 charlottenlök
  • 1 knippe sparris eller bönor
  • 10 körsbärstomater
  • Sherry
  • Grädde
  • 1/4 grönsaksbuljongstärning
  • Dill
  • Salt
  • Svartpeppar