
Rabarberkaka med mandelmassa
Saftig rabarberkaka med mandelmassa – en ljuvlig kombination av syrlig rabarber och söt mandel. Enkel att baka och perfekt till fika eller kalas!
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ansa, skölj och skär rabarbern i centimeterstora skivor.
- Lägg rabarberskivorna i en bunke och blanda med potatismjöl och socker.
- Bryn smöret i en rymlig kastrull, ha plattan på medelvärme och låt det bryna lite medan du rör kastrullen, smöret mörknar och doftar lite nötigt när det är klart.
- Mät upp sockret och rör ner det i det brynta smöret.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda med smör och sockret.
- Knäck och rör ner ett ägg i taget, rör runt ordentligt så det blir en jämn smet.
- Smörj och bröa en springform på ca 24 cm.
- Häll i smeten i formen och riv mandelmassan grovt uppepå.
- Strö över rabarbern och pressa ned dem något i smeten med lätt hand.
- Strö på mandelflarn.
- Grädda i mitten av ugnen i 35 min.
- Kakan ska ha fått lite färg och vara lite krämig i mitten.
- Servera med lättvispad grädde.
Du behöver
- 4-5 stjälkar rabarber
- 2 tsk potatismjöl
- 2 tsk strösocker
- 100 g smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 75 g riven mandelmassa
- Flagad mandel
- Grädde
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.