fbpx

Potatissallad med sparris och parmesan

Koka potatisen mjuk ca 15-20 minuter. Använder du färskpotatis lägg gärna ner den i kokande vatten så undviker du att den blir vattnig! Ansa och skölj sparrisen, skär den ”på snedden” i 3-4 delar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd. Strimla lök och örter. När potatisen är kokt, häll av vattnet och låt den svalna något innan du bitar upp den i lagom munsbitar! Lägg potatisen på ett fat, fördela sparris, lök och örter över. Salta och peppra och vänd sedan runt potatissalladen lätt. Hyvla rikligt med parmesan eller om du så vill, bryt fetaosten över potatissalladen och ringla sedan över en god olivolja!

3-5 potatisar per person, gärna färsk
1 knippe sparris
1 salladslök alt 10 cm purjolök
1 knippe färska örter t ex persilja, oregano eller basilika
Salt
Peppar
God olivolja
Parmesanost alt ½ fetaostbit

Gör så här

Du behöver