Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Plommonmarmelad

  • Du behöver
  • 750g plommon gärna Victoria
  • ½ dl vatten
  • Saften av ½ citron
  • 5-6 dl socker
  • Gör så här
  1. Skölj plommonen väl, halvera dem och väg upp 750g.
  2. Lägg plommonen i en stor kastrull, tillsätt ½ dl vatten och låt koka kraftigt under lock i 30 min.
  3. Tillsätt citronsaft och socker, rör ut sockret noga.
  4. Koka nu utan lock i ca 55 min.
  5. Koka sakta, det ska vara klart synliga bubblor men värmen får inte bli för hög.
  6. Skumma marmeladen noga.
  7. För att kontrollera att marmeladen har bra konsistens, rör i marmeladen med en slev, dra med fingret på baksidan av sleven. Var försiktig, det är varmt! Rinner marmeladen ”inte ihop” på sleven blir marmeladen fast i konsistensen.
  8. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och förslut locken direkt.
  9. Tips! Marmeladen är god tillsammans med bröd och ost men också i stället för gelé till grytor, färsrätter och gratänger!
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.