fbpx

Plommonmarmelad

Gör så här

  1. Skölj plommonen väl, halvera dem och väg upp 750g.
  2. Lägg plommonen i en stor kastrull, tillsätt ½ dl vatten och låt koka kraftigt under lock i 30 min.
  3. Tillsätt citronsaft och socker, rör ut sockret noga.
  4. Koka nu utan lock i ca 55 min.
  5. Koka sakta, det ska vara klart synliga bubblor men värmen får inte bli för hög.
  6. Skumma marmeladen noga.
  7. För att kontrollera att marmeladen har bra konsistens, rör i marmeladen med en slev, dra med fingret på baksidan av sleven. Var försiktig, det är varmt! Rinner marmeladen ”inte ihop” på sleven blir marmeladen fast i konsistensen.
  8. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och förslut locken direkt.
  9. Tips! Marmeladen är god tillsammans med bröd och ost men också i stället för gelé till grytor, färsrätter och gratänger!

Du behöver

  • 750g plommon gärna Victoria
  • ½ dl vatten
  • Saften av ½ citron
  • 5-6 dl socker