Plommonmarmelad
Gör så här
- Skölj plommonen väl, halvera dem och väg upp 750g.
- Lägg plommonen i en stor kastrull, tillsätt ½ dl vatten och låt koka kraftigt under lock i 30 min.
- Tillsätt citronsaft och socker, rör ut sockret noga.
- Koka nu utan lock i ca 55 min.
- Koka sakta, det ska vara klart synliga bubblor men värmen får inte bli för hög.
- Skumma marmeladen noga.
- För att kontrollera att marmeladen har bra konsistens, rör i marmeladen med en slev, dra med fingret på baksidan av sleven. Var försiktig, det är varmt! Rinner marmeladen ”inte ihop” på sleven blir marmeladen fast i konsistensen.
- Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och förslut locken direkt.
- Tips! Marmeladen är god tillsammans med bröd och ost men också i stället för gelé till grytor, färsrätter och gratänger!
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 750g plommon gärna Victoria
- ½ dl vatten
- Saften av ½ citron
- 5-6 dl socker
With Love Viksjö Webbyrå