fbpx

Plättar med zucchini och halloumi

Servera dessa goda plättar med en blandsallad och lingonsylt. Får du plättar över går de utmärkt att strimla upp och fräsa på igen eller servera i en matig sallad.

Gör så här

  1. Ansa, skölj och grovriv zucchinin.
  2. Lägg rivet i en skål och vänd ner saltet.
  3. Låt stå och dra ur vätska ca 10 minuter.
  4. Riv även halloumin grovt och ställ åt sidan.
  5. Blanda en tjock plättsmet genom att vispa ut mjöl och bakpulver i äggen och tillsätt sist mjölken.
  6. Försök få smeten så klumpfri som möjligt!
  7. Finstrimla den lök du valt.
  8. Pressa ur så mycket vätska du bara kan ur den rivna zucchinin.
  9. Blanda ner zucchini, halloumi och lök i plättsmeten.
  10. Värm en stekpanna och stek tunna plättar till dess de är gyllenbruna och fasta.

Du behöver

  • 1 medelstor zucchini
  • 1/2 tsk salt
  • 1 halloumiost
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl fullkorn
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl finstrimlad purjo- eller gräslök