Skip to main content

Picklad jalapeños

Det här receptet är fritt skapat efter picklad jalapeños på en haloumiburgare jag gillar skarpt. Jag har även upptäckt att det är gott till tacos, wraps och köttgryta.

Gör så här

  1. Skölj och skiva alla jalapeños.
  2. Dela chilin, skrapa ur kärnor och hinnor, hacka den därefter fint.
  3. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
  4. Varva jalapeños, chili och vitlök i en glasburk, tillsätt lagerblad och senapsfrön.
  5. Koka upp vatten, socker och ättiksprit och häll lagen över jalapeñosen.
  6. Låt svalna och förvara i kylskåp.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 10 gröna jalapeños
  • 1 röd chili
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 dl vatten
  • 1 dl syltsocker med pektin
  • 1/2 dl ättiksprit 12%

With Love  Viksjö Webbyrå