
Picklad jalapeños
Det här receptet är fritt skapat efter picklad jalapeños på en haloumiburgare jag gillar skarpt. Jag har även upptäckt att det är gott till tacos, wraps och köttgryta.
- Skölj och skiva alla jalapeños.
- Dela chilin, skrapa ur kärnor och hinnor, hacka den därefter fint.
- Skala och skiva vitlöksklyftorna.
- Varva jalapeños, chili och vitlök i en glasburk, tillsätt lagerblad och senapsfrön.
- Koka upp vatten, socker och ättiksprit och häll lagen över jalapeñosen.
- Låt svalna och förvara i kylskåp.
Du behöver
- 10 gröna jalapeños
- 1 röd chili
- 3 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 1 tsk gula senapsfrön
- 1 dl vatten
- 1 dl syltsocker med pektin
- 1/2 dl ättiksprit 12%
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.