Skip to main content

Pasta puttanesca, tomatsås med sardeller, kapris och oliver

  1. Skölj och hacka alla tomater grovt.
  2. Krossa och hacka vitlök och chili.
  3. Lägg oliver och kapris på skärbrädan och hacka över dem grovt.
  4. Värm olivolja i en kastrull och lägg ner den hackade vitlöken och chili.
  5. Låt fräsa en stund.
  6. Tillsätt oliv och kaprishacket samt sardellerna.
  7. Låt fräsa en stund.
  8. Tillsätt de hackade tomaterna och låt såsen koka ihop i ca 25 minuter.
  9. Smaka av tomatsåsen med salt.
  10. Servera till pasta med grovhackade oliver och kapris samt parmesan på toppen.

Du behöver

  • 8 tomater alt. krossad tomat på burk
  • olivolja
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • 2 liten chili
  • 6-8 oliver gröna eller svarta
  • 1 stor sked kapris
  • 3-5 sardeller
  • Spad från oliver eller kapris

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.