
Pasta puttanesca, tomatsås med sardeller, kapris och oliver
- Skölj och hacka alla tomater grovt.
- Krossa och hacka vitlök och chili.
- Lägg oliver och kapris på skärbrädan och hacka över dem grovt.
- Värm olivolja i en kastrull och lägg ner den hackade vitlöken och chili.
- Låt fräsa en stund.
- Tillsätt oliv och kaprishacket samt sardellerna.
- Låt fräsa en stund.
- Tillsätt de hackade tomaterna och låt såsen koka ihop i ca 25 minuter.
- Smaka av tomatsåsen med salt.
- Servera till pasta med grovhackade oliver och kapris samt parmesan på toppen.
Du behöver
- 8 tomater alt. krossad tomat på burk
- olivolja
- 3-5 vitlöksklyftor
- 2 liten chili
- 6-8 oliver gröna eller svarta
- 1 stor sked kapris
- 3-5 sardeller
- Spad från oliver eller kapris
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.