Skip to main content

Påsktårta

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Stäng av värmen.
  5. Hacka chokladen och smält ner den i smöret.
  6. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt i en bunke med en elvisp.
  7. Blanda försiktigt ner äggblandningen, salt och vetemjöl i chokladblandningen.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Grädda kakan mitt i ugnen i 23 minuter.
  10. Låt den svalna i formen.
  11. Chokladganache: Finhacka chokladen och lägg den i en skål.
  12. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladen i skålen.
  13. Låt det stå i några minuter innan du börjar röra om försiktigt med en slev till en blank glasyr.
  14. Häll glasyren över kakan i formen.
  15. Ställ kakan i kylen och låt ganachen stelna i ett par timmar.
  16. Garnera kakan med mandeläggen.
  17. Servera med vispgrädde.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 200 g mörk bakchoklad
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 dl vetemjöl

Chokladganache

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad

Garnering

  • Mandelägg från Anthon Berg

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.