
Påsktårta
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
- Smält smöret i en kastrull.
- Stäng av värmen.
- Hacka chokladen och smält ner den i smöret.
- Vispa ihop ägg och strösocker pösigt i en bunke med en elvisp.
- Blanda försiktigt ner äggblandningen, salt och vetemjöl i chokladblandningen.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 23 minuter.
- Låt den svalna i formen.
- Chokladganache: Finhacka chokladen och lägg den i en skål.
- Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladen i skålen.
- Låt det stå i några minuter innan du börjar röra om försiktigt med en slev till en blank glasyr.
- Häll glasyren över kakan i formen.
- Ställ kakan i kylen och låt ganachen stelna i ett par timmar.
- Garnera kakan med mandeläggen.
- Servera med vispgrädde.
Du behöver
- 150 g smör
- 200 g mörk bakchoklad
- 2 1/2 dl strösocker
- 4 ägg
- 1 krm salt
- 2 dl vetemjöl
Chokladganache
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 250 g mörk choklad
Garnering
- Mandelägg från Anthon Berg
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.