Skip to main content

Parmesanmarinerade sockerärtor med lufttorkad skinka

Den här enkla rätten har följt med oss sedan vi besökte Selmas spa 2003. Den är passar både som förrätt, tillbehör till en varm rotsakssallad eller som en del av en buffé.

  1. Skölj och strimla sockerärtorna på längden.
  2. Lägg strimlorna i en skål.
  3. Skär klyftor av rödlöken så tunt du kan och lägg även dem i skålen.
  4. Klyfta tomaten, skär bort inkråmet och filéa tomatkyftorna med en vass kniv.
  5. Strimla tomatköttet, även det på längden och lägg i skålen.
  6. Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Ringla generöst med god olivolja över och tillsätt grovt riven parmesan.
  8. Vänd runt salladen.
  9. Servera med lufttorkad skinka, rostade frön och ett gott knäckebröd.

Du behöver

  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 röd lök
  • 1 stor mogen men fast tomat
  • salt
  • svartpeppar
  • god olivolja
  • parmesan

    till servering:

  • lufttorkad skinka
  • knäckebröd

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.