Pappas pannkakor
Gör så här
- Blanda ägg, hälften av mjölken, salt, socker, vetemjöl och grahamsmjöl i en bunke.
- Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
- Tillsätt resten av mjölken.
- Använd en gjutjärnspanna och tillräckligt hög värme för att få pannkakorna jämt och snabbt gräddade.
- Använd en klick flytande smör före varje gräddning.
- Häll inte ner mer än 75 cl smet i taget för att undvika att pannkakorna blir för tjocka.
- Lyft och vinkla pannan för att fördela smeten jämt.
- Försök att få så stora pannkakor som möjligt utan att nå ända fram till kanten för att få frasigt goda pannkakor.
- Servera gärna med jordgubbssylt och vaniljglass eller med pappas egen favorit – bara strösocker!
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 3 ägg
- 1/2 l mjölk
- 1 tsk salt
- 1 1/2 tsk socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
With Love Viksjö Webbyrå