Skip to main content

Oxfilépasta

  1. Ansa och hacka vitlök, lök och chili.
  2. Ansa och skär champinjonerna grovt.
  3. Strimla oxfilén.
  4. Medan pastan kokar, bryn oxfilén på hög värme.
  5. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Tillsätt lökhacket och champinjonerna och låt fräsa med en kort stund.
  7. Slå på grädde och oxfond och låt koka ihop.
  8. Om det behövs red såsen med vetemjöl eller maisenaredning.
  9. Smaka av såsen med salt och peppar.
  10. Servera med färsk timjan blandsallad och parmesan.

Du behöver

  • 2-3 tjocka skivor oxfilé
  • 1-2 charlottenlökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 4-6 champinjoner
  • Grädde
  • Oxfond
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Timjan

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.