Skip to main content

Oxfilépasta

Gör så här

  1. Ansa och hacka vitlök, lök och chili.
  2. Ansa och skär champinjonerna grovt.
  3. Strimla oxfilén.
  4. Medan pastan kokar, bryn oxfilén på hög värme.
  5. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Tillsätt lökhacket och champinjonerna och låt fräsa med en kort stund.
  7. Slå på grädde och oxfond och låt koka ihop.
  8. Om det behövs red såsen med vetemjöl eller maisenaredning.
  9. Smaka av såsen med salt och peppar.
  10. Servera med färsk timjan blandsallad och parmesan.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 2-3 tjocka skivor oxfilé
  • 1-2 charlottenlökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 4-6 champinjoner
  • Grädde
  • Oxfond
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Timjan