fbpx

Nötkaka med apelsingrädde

Gör så här

  1. Mixa 2 dl av hasselnötterna i matberedare och rör ihop med det flytande margarinet/smöret och socker.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget, och en ½ burk kesella kvarg.
  3. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner i smeten.
  4. Blanda smeten väl.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grovhacka resten av hasselnötterna och strö över smeten.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen, 200 grader i 20-22 minuter, och låt svalna något innan servering.
  8. Kakan ska vara lite kladdig i mitten!
  9. Vispa grädden och vänd ner florsocker, ½ burk kesella kvarg och apelsinskal.
  10. Servera apelsingrädden till kakan!

Du behöver

  • 3 dl hasselnötter
  • 1 dl flytande margarin/smör & rapsolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • ½ burk kesella kvarg 10% (250g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • ½ tsk bakpulver

Till servering:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • ½ burk kesella kvarg 10% (250g)
  • Rivet skal av 1 apelsin