Nötkaka med apelsingrädde
Gör så här
- Mixa 2 dl av hasselnötterna i matberedare och rör ihop med det flytande margarinet/smöret och socker.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och en ½ burk kesella kvarg.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner i smeten.
- Blanda smeten väl.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grovhacka resten av hasselnötterna och strö över smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen, 200 grader i 20-22 minuter, och låt svalna något innan servering.
- Kakan ska vara lite kladdig i mitten!
- Vispa grädden och vänd ner florsocker, ½ burk kesella kvarg och apelsinskal.
- Servera apelsingrädden till kakan!
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 3 dl hasselnötter
- 1 dl flytande margarin/smör & rapsolja
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- ½ burk kesella kvarg 10% (250g)
- 2 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- ½ tsk bakpulver
Till servering:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl florsocker
- ½ burk kesella kvarg 10% (250g)
- Rivet skal av 1 apelsin
With Love Viksjö Webbyrå