fbpx

Nikkaluoktasoppa, Adams favorit

Låt smöret bli gyllenbrunt i en gryta, stek färsen och hacka den grynig, tillsätt lök och vitlök och låt det steka med. Krydda med salt och peppar. Tillsätt köttbuljong, senap, tomatpur’e, chilisås och lagerblad. Låt soppan koka upp och tillsätt sedan rotsakerna, låt soppan koka tills rotsakerna är nästan kokta. Tillsätt vitkålen och låt den koka med några minuter. Smaka av soppan med soja, salt och peppar. Servera med vitlöks- eller fetaostyoghurt och ett gott bröd.

300 g köttfärs
1 msk smör
2 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
Ca 4 dl centimeterstora bitar av rotsaker t ex morot, kålrot, palsternacka och/eller rotselleri 1 klyfta vitkål i centimeter stora bitar.
1 – 2 msk grovkornig senap
1 msk tomatpuré
2 msk chilisås eller ketchup
3 lagerblad
1 l köttbuljong
1 msk kinesisk soja
Salt
Peppar

Gör så här

Du behöver