Skip to main content

Mustig linsgryta

En härligt mustig och värmande linsgryta att servera tillsammans med ris, pasta eller ett gott bröd och en klick yoghurtsås.
Grytan går utmärkt att variera utifrån dina favoritktyddor! Byt ut de orientaliska kryddorna mot citron, honung och oregano och du har en gryta med inspiration från medelhavet!

Gör så här

  1. Ansa och grovhacka lök och vitlök.
  2. Skala morötterna och riv grovt.
  3. Skölj sellerin och strimla den fint.
  4. Värm en vid kastrull och tillsätt en klick smör att steka i.
  5. Lägg ner lök och vitlök i kastrullen, låt den fräsa med en klick tomatpuré, garam masala, paprikapulver och ingefära.
  6. Tillsätt morot och selleri i grytan.
  7. Slå över krossad tomat och linserna, tillsätt vin, buljong, chilisås och lagerblad.
  8. Låt koka lungt i 20-25 minuter till dess att linserna är kokta.
  9. Smaka av med salt.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 grovrivna morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1,5 dl belugalinser
  • Tomatpuré
  • Garam masala
  • Ingefära
  • Paprikapulver
  • 1 förp krossad tomat
  • Chilisås
  • Rött vin
  • 1 buljongtärning
  • 3 lagerblad
  • Salt