fbpx
Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Morotskaka

Skala och finriv morötterna. Blanda ägg och socker i en bunke och de torra ingredienserna i en annan. Vispa ägg och socker poröst och vänd ner de torra ingredienserna. Tillsätt olja och de rivna morötterna. Blanda väl till en gämn smet. Häll smeten i smord och ströad form alt långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 40-50 min. Låt kakan svalna! Lägg kallt smör, philadelphiaost och florsocker i en bunke. Vispa snabbt samman med elvisp, vispa länge! Bred glasyren över kakan och strö över cocosflingor. Morotskakan går med fördela att styckfrysa!

Form med löstagbar kant:
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
4,5 dl finrivna morötter, 2-3 stora morötter
1,5 dl neutral olja raps- alt matolja

Glasyr:
90 g Philadelphiaost
45 g smör
3 dl florsocker
cocosflingor

Långpanna:
6 ägg
6 dl socker
7 dl vetemjöl
4 tsk bikarbonat
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 tsk kanel
9 dl finrivna morötter, 4-5 stora morötter
3 dl neutral olja raps- alt matolja

Glasyr:
180 g Philadelphiaost
90 g smör
6 dl florsocker
cocosflingor

  • Du behöver
  • Gör så här