Skip to main content

Morotskaka

Skala och finriv morötterna. Blanda ägg och socker i en bunke och de torra ingredienserna i en annan. Vispa ägg och socker poröst och vänd ner de torra ingredienserna. Tillsätt olja och de rivna morötterna. Blanda väl till en gämn smet. Häll smeten i smord och ströad form alt långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 40-50 min. Låt kakan svalna! Lägg kallt smör, philadelphiaost och florsocker i en bunke. Vispa snabbt samman med elvisp, vispa länge! Bred glasyren över kakan och strö över cocosflingor. Morotskakan går med fördela att styckfrysa!

Form med löstagbar kant:
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
4,5 dl finrivna morötter, 2-3 stora morötter
1,5 dl neutral olja raps- alt matolja

Glasyr:
90 g Philadelphiaost
45 g smör
3 dl florsocker
cocosflingor

Långpanna:
6 ägg
6 dl socker
7 dl vetemjöl
4 tsk bikarbonat
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 tsk kanel
9 dl finrivna morötter, 4-5 stora morötter
3 dl neutral olja raps- alt matolja

Glasyr:
180 g Philadelphiaost
90 g smör
6 dl florsocker
cocosflingor

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver