Skip to main content

Morotsbiffar med halloumi

  1. Riv morötter och halloumi grovt.
  2. Mixa brödskivorna tillsammans med chili och vitlök till smulor.
  3. Smaka av chilin först så du kan avgöra om hela ska med.
  4. Rör ihop river med brödsmulorna.
  5. Hacka persilja, tillsätt salt och vetemjöl och blanda ordentligt.
  6. Knäck i äggen och vänd snabbt ihop till en smidig smet.
  7. Forma smeten med händerna till 7-8 rätt platta biffar och stek i smör och rapsolja på medelvärme tills de fått fin färg.
  8. Servera med klyftpotatis, bönsallad och någon kall sås.

Du behöver

  • 3 rejäla morötter
  • 1 halloumi eller grillost
  • 2 skivor vitt bröd utan kanter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2-1 medelstark chilifrukt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl med fullkorn

Tips!

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.