
Morotsbiffar med halloumi
- Riv morötter och halloumi grovt.
- Mixa brödskivorna tillsammans med chili och vitlök till smulor.
- Smaka av chilin först så du kan avgöra om hela ska med.
- Rör ihop river med brödsmulorna.
- Hacka persilja, tillsätt salt och vetemjöl och blanda ordentligt.
- Knäck i äggen och vänd snabbt ihop till en smidig smet.
- Forma smeten med händerna till 7-8 rätt platta biffar och stek i smör och rapsolja på medelvärme tills de fått fin färg.
- Servera med klyftpotatis, bönsallad och någon kall sås.
Du behöver
- 3 rejäla morötter
- 1 halloumi eller grillost
- 2 skivor vitt bröd utan kanter
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2-1 medelstark chilifrukt
- 1/2 tsk salt
- 1 liten knippa persilja
- 2 ägg
- 1/2 dl vetemjöl med fullkorn
Tips!
Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.