Skip to main content

Morotsbiffar med curry och solrosfrön

Gör så här

  1. Hacka löken i tärningar och stek i olja den tills de får färg.
  2. Ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Riv morötterna på fina sidan av rivjärnet.
  4. Lägg alla ingredienser till biffarna i en bunke och blanda.
  5. Tillsätt mjölet i omgångar och ha i så mycket mjöl som behövs för att kunna forma biffar som håller ihop.
  6. Hetta upp olja, forma biffar och stek dem ca 4 min på varje sida.
  7. Servera med klyftpotatis, tzatziki och blandsallad.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 4-6 rejäla morötter
  • 1 lök
  • 2 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl solrosfrön
  • Ca 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk Salt
  • Svartpeppar