
Morotsbiffar med curry och solrosfrön
- Hacka löken i tärningar och stek i olja den tills de får färg.
- Ställ åt sidan och låt svalna.
- Riv morötterna på fina sidan av rivjärnet.
- Lägg alla ingredienser till biffarna i en bunke och blanda.
- Tillsätt mjölet i omgångar och ha i så mycket mjöl som behövs för att kunna forma biffar som håller ihop.
- Hetta upp olja, forma biffar och stek dem ca 4 min på varje sida.
- Servera med klyftpotatis, tzatziki och blandsallad.
Du behöver
- 4-6 rejäla morötter
- 1 lök
- 2 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 1/2 dl solrosfrön
- Ca 1 dl vetemjöl
- 1 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk Salt
- Svartpeppar
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.