Mörk chokladmoussetårta med maränger och pistagenötter
Gör så här
Botten:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret tillsammans med den mörka chokladen.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och vänd samman smeten.
- Häll ner smör och chokladblandningen och rör noggrant ihop smeten.
- Häll smeten i ströad form med löstagbar kant.
- Grädda i ca 15 min.
- Låt svalna.
Chokladmousse:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Vispa 4 dl av grädden luftig.
- Vispa ägg och honung pösigt.
- Smält chokladen och smöret i en kastrull.
- Värm 0,5 dl grädde och lägg ner gelatinbladen att smälta.
- Häll ner grädden och gelatinbladen i smör och chokladblandningen och rör om.
- Vänd därefter ner i äggsmeten.
- Till sist, rör ner den vispade grädden.
- Häll chokladmoussen över browniebotten och ställ in i kylen över natten eller minst 4 timmar.
- Strax innan servering, krossa maräng och grovhacka pistagenötterna.
- Strö över moussetårtan innan du tar ut den ur formen.
- Servera med skivade jordgubbar eller hallon och blåbär.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Botten:
- 2 ägg
- 100 g smält smör
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 50 g mörk choklad
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Mörk chokladmousse:
- 4,5 dl vispgrädde
- 3 ägg
- 3 msk honung
- 250 g mörk choklad
- 100 g smör
- 2 gelatinblad
Topping:
- Maränger
- Ca 100 g saltade pistagenötter
Tips
Köp ekologiska ägg från Hemägg!
With Love Viksjö Webbyrå