fbpx

Monnes lax

En lyxig och smakrik ugnsbakad lax med saftigt täcke av basilika, vitlök, cashewnötter och crème fraîche.

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från latsidan och skär i portionsbitar.
  2. Salta och peppra laxen och placera i ugnsfast form.
  3. Grovhacka spenat och basilika, lägg i en skål.
  4. Riv vitlöksklyftan och grovhacka nötterna, lägg även det i skålen.
  5. Salta och peppra.
  6. Tillsätt crème fraîchen och blanda runt.
  7. Fördela röran ovanpå laxen.
  8. Tillaga i ugn i 200 grader 15 – 20 minuter.
  9. Servera med bandpasta och blandsallad eller ugnsbakade rotsaker.

Du behöver

  • 4 portionsbitar laxsida
  • 2 rejäla nävar färsk spenat
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 näve cashewnötter alt valnötter
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 liten burk crème fraîche