Skip to main content

Monnes lax

En lyxig och smakrik ugnsbakad lax med saftigt täcke av basilika, vitlök, cashewnötter och crème fraîche.

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från latsidan och skär i portionsbitar.
  2. Salta och peppra laxen och placera i ugnsfast form.
  3. Grovhacka spenat och basilika, lägg i en skål.
  4. Riv vitlöksklyftan och grovhacka nötterna, lägg även det i skålen.
  5. Salta och peppra.
  6. Tillsätt crème fraîchen och blanda runt.
  7. Fördela röran ovanpå laxen.
  8. Tillaga i ugn i 200 grader 15 – 20 minuter.
  9. Servera med bandpasta och blandsallad eller ugnsbakade rotsaker.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 4 portionsbitar laxsida
  • 2 rejäla nävar färsk spenat
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 näve cashewnötter alt valnötter
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 liten burk crème fraîche