Skip to main content

Monnes lax

En lyxig och smakrik ugnsbakad lax med saftigt täcke av basilika, vitlök, cashewnötter och crème fraîche.

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från latsidan och skär i portionsbitar.
  2. Salta och peppra laxen och placera i ugnsfast form.
  3. Grovhacka spenat och basilika, lägg i en skål.
  4. Riv vitlöksklyftan och grovhacka nötterna, lägg även det i skålen.
  5. Salta och peppra.
  6. Tillsätt crème fraîchen och blanda runt.
  7. Fördela röran ovanpå laxen.
  8. Tillaga i ugn i 200 grader 15 – 20 minuter.
  9. Servera med bandpasta och blandsallad eller ugnsbakade rotsaker.

Du behöver

  • 4 portionsbitar laxsida
  • 2 rejäla nävar färsk spenat
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 näve cashewnötter alt valnötter
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 liten burk crème fraîche