Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Mjuk pepparkaka med lingon och glasyr
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och vispa farinsocker och ägg poröst.
Tillsätt gräddfil och lingonsylt.
Mät upp mjölet och vänd ner kryddor och bakpulver i det.
Vänd ner mjölblandningen i smeten och tillsätt smöret.
Häll smeten i en liten ugnsform med bakplåtspapper.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
Tiden är beroende av hur stor form du har.
Känn med en sticka i mitten av kakan för att se om den är klar.
Låt kakan svalna helt innan du tar på glasyren.
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
Tillsätt philadelphiaost och florsocker till smöret och vispa ihop med elvisp.
Bred glasyren över kakan och dofta över lite kanel.
Skär kakan i bitar.
Kakan går bra att frysa eller förvara i kylskåp några dagar.
Du behöver
100 g smör
2 1/2 dl farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
1 rejäl sked lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bakpulver
Glasyr:
90 g Philadelphiaost
45 g smör
3 dl florsocker
Kanel
Tips
Köp ekologiska ägg från
Hemägg
!
Design av
Viksjö Webbyrå