Skip to main content

Mjuk pepparkaka med lingon och glasyr

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och vispa farinsocker och ägg poröst.
  3. Tillsätt gräddfil och lingonsylt.
  4. Mät upp mjölet och vänd ner kryddor och bakpulver i det.
  5. Vänd ner mjölblandningen i smeten och tillsätt smöret.
  6. Häll smeten i en liten ugnsform med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
  8. Tiden är beroende av hur stor form du har.
  9. Känn med en sticka i mitten av kakan för att se om den är klar.
  10. Låt kakan svalna helt innan du tar på glasyren.
  11. Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
  12. Tillsätt philadelphiaost och florsocker till smöret och vispa ihop med elvisp.
  13. Bred glasyren över kakan och dofta över lite kanel.
  14. Skär kakan i bitar.
  15. Kakan går bra att frysa eller förvara i kylskåp några dagar.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 rejäl sked lingonsylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr:


  • 90 g Philadelphiaost
  • 45 g smör
  • 3 dl florsocker
  • Kanel

Tips!

Köp ekologiska ägg från Hemägg!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.