Mjuk pepparkaka med lingon och glasyr
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och vispa farinsocker och ägg poröst.
- Tillsätt gräddfil och lingonsylt.
- Mät upp mjölet och vänd ner kryddor och bakpulver i det.
- Vänd ner mjölblandningen i smeten och tillsätt smöret.
- Häll smeten i en liten ugnsform med bakplåtspapper.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
- Tiden är beroende av hur stor form du har.
- Känn med en sticka i mitten av kakan för att se om den är klar.
- Låt kakan svalna helt innan du tar på glasyren.
- Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
- Tillsätt philadelphiaost och florsocker till smöret och vispa ihop med elvisp.
- Bred glasyren över kakan och dofta över lite kanel.
- Skär kakan i bitar.
- Kakan går bra att frysa eller förvara i kylskåp några dagar.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 100 g smör
- 2 1/2 dl farinsocker
- 2 ägg
- 1 1/2 dl gräddfil
- 1 rejäl sked lingonsylt
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk kanel
- 1 tsk kryddnejlika
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk bakpulver
Glasyr:
- 90 g Philadelphiaost
- 45 g smör
- 3 dl florsocker
- Kanel
Tips
Köp ekologiska ägg från Hemägg!
With Love Viksjö Webbyrå