Mjuk kaka med zucchini och valnötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en form på cirka 20×30 centimeter.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i ca 3 minuter.
- Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Riv zucchinin på rivjärnets grova del, krama ur vätskan och tillsätt i smeten. Grovhacka valnötterna och tillsätt dem och rapsoljan, blanda väl.
- Fyll formen och baka mitt i ugnen i 35-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr.
- Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.
- Vispa samman färskost, smör och florsocker med en elvisp. Låt smöret mjukna i rumstemperatur en stund, annars kan du få en klumpig frosting.
- Bred frostingen över hela kakan och skär upp i rutor. Kakan går med fördel att frysa.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 2 dl rapsolja
- 1 liten riven och urkramad zucchini
- 2 nävar grovhackade valnötter
Frosting:
- 100 g färskost
- 50 g rumsvarmt smör
- 3 dl florsocker
With Love Viksjö Webbyrå